Hogyan válasszuk ki a legjobb tabletet?
2020. szeptember 22. írta: Leo Angol tanár Budapest

Hogyan válasszuk ki a legjobb tabletet?

A piacon hihetetlen mennyiségű tablet található: iPadok, Windows tabletek, vagy Android tabletek. Melyikre essen a választása, és melyik közülük a legjobb?  Ma öt olyan vonatkozást mutatunk be Önnek, amellyel a jó tabletnek rendelkeznie kellene, és amelyek alapján biztosan tud majd dönteni.

 

Melyik rendszer a legjobb?

 

Manapság három fő tablet gyártó vállalat létezik. Ezek a következő márkák: Apple (iPad), Google (Android) és Microsoft (Windows). Sokak számára az első helyen az Apple márka áll. Azok, akik a pénzt is figyelembe veszik, és számukra az Apple márka túl drága, más megoldást keresnek, melyet az Android és Windows operációs rendszerű tabletek jelentenek.

 

iPad Pro 11″ 64GB Kozmikus szürke 2018

 

Az Android tablet és a Windows tablet közötti árkülönbség mindössze néhány pár ezer forint. Nagyon sokan azonban rövid időn belül rájönnek, hogy az ár alapján nagyon nehéz tabletet választani. A választás során leginkább saját magára összpontosítson, és arra, amit csinálni szokott. Amennyiben közösségi hálózatokat használ, zenét hallgat, filmet néz, játszik, akkor a választást az Android felé kell irányítani. Ezzel ellentétben, amennyiben gyakran használ dokumentumokat és gyakran használja a munkafelületet, abban az esetben a Windows rendszerű tablet jobban megfelel Önnek.

 

  Vigyázat! Legyen óvatos a lítium-polimeres akkumulátorok kidobásakor

5  kulcsfontoságú tényező, amelyet a tablet vásárlásakor mérlegelnie kellene

 

Képernyő

A tablet képernyőjének minősége közvetlen hatással lehet használatára, éppen ezért legalább IPS képernyőt kellene választania. A képernyő felbontása mérettől függően különböző lehetőségekkel rendelkezik. Röviden fogalmazva, ne válasszon rossz minőségű képernyőt. Általában érvényes, hogy minél magasabb a PPI értéke, a képernyő annál jobban olvasható lesz. A magasabb PPI azonban nem jelent jobb képernyőt. Ne feledje azonban, hogy a képernyő nagyobb felbontása erősebb processzort igényel.

 

Huawei MediaPad T5 10 WiFi, fekete

 

Nem kell azonban aggódnia, mivel a Windows márkájú tabletek nagyon ésszerű és magas felbontással rendelkeznek. A Windows tabletek ugyanis a számítógépes szoftver számos funkcióját magukba foglalják.

 

 Processzor

Minél gyorsabb a processzor, annál jobb. A szokásos processzorok, amelyek a mai tabletekben találhatóak teljesen hagyományosak, és általában minden igénynek megfelelnek a mindennapi használathoz.

 

Az akkumulátor kapacitása

Amennyiben nem szeretné túl gyakran tölteni a tabletet, nagyobb kapacitású akkumulátorral ellátott gépet kellene választania.

 

SAMSUNG GALAXY TAB A10.1″ (2019) 32GB WIFI EZÜST

 

Néhány tulajdonságot figyelmen kívül hagyhat

Létezik néhány olyan tulajdonság, melyet a tablet kiválasztásánál nyugodtan figyelmen kívül hagyhat. Ezek például a kamera megapixelei, a fényérzékelők, a távolságérzékelők, a gravitációs érzékelők, a giroszkóp és hasonlók.

 

További tényezők

  Huawei Honor okosóra: hogyan párosítsuk és csatlakoztassuk az aktivitásmérőnket

A már említett tényezőkön kívül néhány továbbit is mérlegelhet, mint például a kivitel. Itt elég a személyes preferenciái szerint választani. Ami a hangszórót illeti, ahol kettős hangszóró van, hangosabb, mint ahol egy van. Az anyag esetében a műanyag konstrukció könnyebb és olcsóbb, mint a fém test, és legvégül a márka, amely számos termék árát megnöveli.

A bejegyzés trackback címe:

https://tabletakcio.blog.hu/api/trackback/id/tr216210220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

chiptuning budapest verblender, riemchen vízszerelő menedzserszűrés és lakberendezés üzemorvos fogorvos Székesfehérvár üzemorvosi vizsgálat