Tanácsok tablet vásárlásához
2021. július 02. írta: Leo Angol tanár Budapest

Tanácsok tablet vásárlásához

Tanácsok tablet vásárlásához

Milyen hardverre van szükséged?
A táblagép vagy nemzetközi nevén tablet vásárlásakor sokféle paramétert kell figyelembe venni. Nem mindegy, hogy milyen célból vásároljuk a kütyüt, mire szeretnénk használni. A táblagép lényegében egy érintőkijelző, tehát ennek minősége, mérete és felbontása alapvetően meghatározza a kütyü használhatóságát.

Milyen típusú kijelzőt vásároljak?
A különböző technológiával készült kijelzőknek megvannak az előnyös oldalaik és a hátrányaik is, ez a táblagépekre és a laptopokra is ugyanúgy vonatkozik. Alább összegezzük, hogy milyen tulajdonságaik vannak az egyes technológiáknak.

IPS
Az IPS vagy teljes nevén In-Plane Switching technology egy folyadékkristályos kijelző gyártási technológia.

Előnyei:

nem vibrál a kép
nincs fókusztorzítás
széles betekintési szög.
Hátrányai:

meglehetősen drága
sok energiát fogyaszt, gyorsan meríti a gép akkumulátorát
oldalnézetben a fekete szín lilába megy át.
MVA
Az MVA multidomain vertical alignment technológiával készült LCD kijelző előnyei:

kiváló színhűség
széles betekintési szög
éles kontrasztok.
Hátrányai:

közepes reakcióidő (játékokhoz nem kényelmes)
a pixelhibák fekete pontnak látszanak.

TN+Film
Előnyei:

közepes betekintési szög
alacsony ár.
Hátrányai:

rossz kontraszt, nappali fénynél rossz a kijelző láthatósága
a pixelhiba fekete pontként jelentkezik a kijelzőn
a legrosszabb a színhűség terén.
Processzor, memória és operációs rendszer
A manapság kapható táblagépek közül a legegyszerűbb modell is képes a internetes tartalmak megjelenítésére, az irodai alkalmazások futtatására és természetesen filmnézésre. A legtöbb játékhoz minimum 2GB operatív tárra és 1,5 GHz-es processzorra van szükség.

Az operációs rendszer függ a gyártótól, és értelemszerűen azon múlik, hogy melyik cégben bízunk meg. Jelenleg Windows, Android és iOS operációs rendszerrel kaphatók a tabletek. Az operációs rendszereket lehetetlen összemérni, összehasonlításuk pedig szinte értelmetlen, a legtöbb felhasználó megszokásból választ, az első gépet pedig véletlenszerűen választja. Az Androidról elmondhatjuk, hogy nyílt és rugalmas rendszer, mely mögött a Google áll, a személyre-szabhatóság mindenekelőtt. Az iOS rendszer letisztult, funkcionális, sokan elégedetlenek az applikációs bolttal. A Windows rendszer alapvetően laptopra tervezett, amit rászabtak a tabletre, a Windows valamennyi előnyével és ismert hátrányával együtt.

 

További részletek a laptop és tablet vásárlásáról itt olvasható.
Tanácsok a tablet vásárlásához mindenkinek egyszerűen fogalmazva. A laptop és tablet vásárlása és kiválasztása fontos folyamat, nem szabad elkapkodni és melyhez érdemes segítségét kérni, vagy ebben a posztban vagy egy budapesti szervizben, ahol mindenkit szakszerű tanácsokkal várnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://tabletakcio.blog.hu/api/trackback/id/tr4116610882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása