Csökkentse a stresszt és növelje a nyereséget lakás eladásakor
2021. augusztus 19. írta: Leo Angol tanár Budapest

Csökkentse a stresszt és növelje a nyereséget lakás eladásakor

Csökkentse a stresszt és növelje a nyereséget lakás eladásakor

Jelenleg piacon van az otthona? Vagy készül a piacra dobásra? Akárhogy is, a lakásértékesítéssel kapcsolatos alapvető információk megadása nem árthat, csak segíthet. A következő cikk alapvető tanácsokkal szolgál az otthon eladásához.

Fesse be a bejárati ajtót élénk színűre, hogy növelje a vonzerejét és felhívja a figyelmet ingatlanára. A bejárati ajtót az otthona bejáratának tekintik, és fontos szerepet játszik. Az élénk színű festéssel arra ösztönzi a vásárlókat, hogy jöjjenek be és nézzenek körül.

Amikor eladja otthonát, és dolgozik rajta akkor, szinte vadonatújjá teheti úttestét vagy verandáját. Továbbá, ha van egy fa verandája vagy fedélzete, gondoljon arra, hogy megfesse, hogy szép, tiszta és új legyen.

Az otthon eladása a mai lomha ingatlanpiacon nehéz lehet, de megkönnyítheti, ha néhány gyors és egyszerű javítással javítja otthona vonzerejét. A korszerűsített konyhák jelentik a potenciális vásárlók fő aggodalmát. Ha az öné elavult, és a teljes felújítás túl költséges, fontolja meg a szekrények felújítását. Ez lényegesen kevesebbe kerül, mint az új szekrényekbe történő befektetés, és a változás drámai lehet. Tegye arculatossá fürdőszobáját egy új talapzatú mosdóval és WC ülőkével. Az előregyártott kádburkolat gyorsan eltünteti a forgácsolt és piszkos csempéket. Adjon bármilyen szoba falának friss festékréteget semleges színben. Most álljon hátra, és nézze meg a licitháború kezdetét!

Ha problémák merülnek fel a házellenőrzés során, amikor házat akar eladni, akkor van néhány lehetősége. Elfogadhatja, hogy bármilyen munkát elvégez, és készen áll vele, vagy beállíthatja az eladási árakat, hogy tükrözzék a javítást, és a vevő gondoskodjon róla. Az eladási árat az összeg felére módosíthatja, ha úgy gondolja, hogy a vevőnek is segítenie kell a javítás kifizetésében.  A legtöbb ember csak az első és az utolsó lehetőséggel van tisztában, ezért jó tudni, hogy vannak más lehetőségek is, különösen, ha nincs ideje foglalkozni vele, az eladás előtt. Az ár beállításának felajánlása segíthet ebben.

Amikor egy potenciális vásárlóval tárgyal, felajánlhatja, hogy garanciát vásárol otthonára, ha panaszkodik a régi elemekre, és meghibásodhatnak a vásárlás után. Ez egy jó lehetőség, mert a garancia kevesebbe kerül, mint az elem cseréje, és nyugalmat ad a vevőnek, ha valami történne.

Az otthon eladási árának meghatározásakor meg kell határoznia a lakás értékesítésének motivációját és azt, hogy milyen sürgős az értékesítés. A sürgetőbb eladási igény, például egy idősebb felnőtt, akinek szüksége van a pénzeszközökre a hosszú távú egészségügyi ellátás vagy azonnali munkahely áthelyezés kifizetéséhez, azt jelenti, hogy egy kicsit rugalmasabbnak kell lennie az árban.

Előzetesen minősítse a leendő vásárlókat annak megerősítésére, hogy képesek fizetni. A ház értékesítésének feltételeiről szóló egyeztetés hosszú és elhúzódó lehet. A legbosszantóbb az, ha végigmegy az egész folyamaton, és megtudja, hogy a vevő nem kaphatja meg a jelzáloghitelt. Mielőtt valakivel együtt dolgozna, szánjon időt arra, hogy előképzett legyen.

Az egyik tipp, amelyet szem előtt kell tartani az ingatlanok terén: ne várjon túl sokáig, hogy piacra dobja házát. Ez azért fontos, mert bár sokan várnak a meleg évszakig, hogy vásároljanak és költözzenek, ez nem jelenti azt, hogy az emberek nem tél végén és kora tavasszal keresnek házat. Dobja piacra a házat, és adja el korán.

Lecsökkent piacon szánjon időt, és próbáljon tárgyalni a bróker jutalékáról. A vevőpiacokon előfordulhat, hogy alacsonyabb árat kell fizetnie otthonának, mint amit általában kaphatott volna érte. Dolgozzon együtt a brókerével, és nézze meg, hogy hajlandó -e tárgyalni a jutalék összegéről. Tegye ezt még meg akkor, amikor még egy bróker mellett dönt, hogy tovább léphessen, ha valaki nem hajlandó megmozdulni.

Az ingatlanokkal kapcsolatban az egyik fontos tipp, hogy a vanília kivonatot sütőbiztos edénybe kell tenni, és a sütőt alacsonyra kell kapcsolni. Ez segít abban, hogy otthonának barátságos illata legyen, ami rendkívül fontos tényező a leendő vásárló számára. Ez a módszer nem olyan nyilvánvaló, mint egy gyertya, és biztosítja, hogy ne próbáljon semmit elfedni.

A személyes érintések eltávolításával segítsen a vásárlóknak elképzelni, hogy otthonukban élnek. Ezt úgy érhetjük el, hogy elveszünk családi fotókat és személyes pillanatokat. A potenciális vásárlók azt akarják elképzelni, hogy családjuk otthon lakik, és ezek a dolgok zavarják ezt. 

Az ingatlanbefektetők számára igazán jó módja annak, hogy a legjobbak legyenek a megfelelő végzettséggel. Szerezzen be és olvasson el sok könyvet az ingatlanbefektetésről. Hasznos lenne, ha belépne egy képzésre, ha még nem tette meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://tabletakcio.blog.hu/api/trackback/id/tr1116665094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

chiptuning budapest verblender, riemchen vízszerelő menedzserszűrés és lakberendezés üzemorvos fogorvos Székesfehérvár üzemorvosi vizsgálat