Személyes fejlődési útmutatót keres? Próbálja ki ezeket a tippeket
2021. szeptember 29. írta: Leo Angol tanár Budapest

Személyes fejlődési útmutatót keres? Próbálja ki ezeket a tippeket

Személyes fejlődési útmutatót keres? Próbálja ki ezeket a tippeket

Amikor az élete és a család mindennapi igényeivel van elfoglalva, néha nehéz a személyes fejlődésre gondolni. Ez azonban egy olyan terület az életében, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagyni. Fontos az önelégültség elérésében. Olvassa el ezt a cikket, hogy néhány javaslatot kapjon a személyes fejlődésről.

Egy nagyszerű önsegítő tipp, ha mindent leír magáról, ami tetszik. Néha a depressziós emberek ilyen erőteljes, negatív nézeteket alakítanak ki magukról, mert csak azt láthatják, amit nem szeretnek. Ha leírja a listát arról, hogy mit szeret magában, segíthet más, pozitívabb megvilágításban látni magát.

Tűzzön ki most egy új személyes célt: tegyen valamit, ami megijeszti a közeljövőben. Ennek nem kell hatalmasnak lennie, ezért ne aggódjon, hogy egyik napról a másikra legyőzi a pókoktól való egész életen át tartó félelmét. Egyszerűen válasszon egy kis kockázatot, tervezzen időpontot, és vállalja fel, amikor lehetősége nyílik rá. Azt tapasztalhatja, hogy bátorsága kifizetődik!

Határozza meg, miért vesz részt negatív tevékenységekben. Dohányzik, mert úgy érzi, hogy kényelmetlen helyzetben kézzel kell valamit tennie, vagy mert magas nikotinszintre van szüksége? Túl sokat eszik, mert unatkozik vagy magányos? Határozza meg ezeknek a viselkedéseknek az okát, és nagyobb valószínűséggel sikerül kezelni őket.

A hit létfontosságú az ember jóléte szempontjából. A hit anélkül hisz, hogy látná, majd cselekszik a hitével. Nem elég azt mondani, hogy hisz; cselekedetbe kell vinnie a hitét. Ez azt jelenti, hogy ahelyett, hogy csak azt gondolná, hogy jobbá válhat, azt állítsa, hogy meggyógyult. Mutasson némi hitet!

Csinálja amit szeret. A legtöbb ember úgy gondolja, hogy ha oda megy a pénz, segít elérni céljait. Ez nem lehetett a legtávolabb az igazságtól. A világ legsikeresebb emberei azzal lettek sikeresek, hogy azt csinálják, amit szeretnek. Még akkor is, ha személyes céljait nem karrier- vagy pénz központúság határozza meg, az igazi boldogság kulcsa az, ha valami szenvedélyes - még akkor is, ha ez csak hobbi.

Ahhoz, hogy megbirkózzon a magányossággal, minden nap menjen ki és lépjen kapcsolatba valakivel. Hagyja abba a vásárlást, a banki tevékenységet és az üzletet nagy, személytelen üzletláncokkal. Ehelyett keresse fel a kisebb, helyi boltokat, ahol rendszeresen találkozni fog ugyanazokkal az emberekkel. Ismerje meg a nevüket, és érdeklődjön róluk. Az érdeklődők érdekesek és jó barátokat szereznek!

A személyes fejlődés mindig belülről indul. Ha egy barát vagy szeretett személy javítására törekszik, szinte biztosan kudarcra van ítélve. Mindennek, amit csinál, elsősorban saját magának kell történnie. Ha erre emlékeztetheti magát, sokkal könnyebb lesz motiváltnak maradni a nehéz időkben.

Bármikor, amikor új étrendbe, edzésprogramba, tanfolyamba vagy más típusú fejlesztésbe kezd, legalább egy hónapig elsőbbséget kell élveznie. Ezt követően valószínűleg csökkentheti a szükséges mentális energia mennyiségét, mivel rutinszerűvé válik, de az elején elengedhetetlen, hogy megerősítse azt, amit csinál.

Ha megtalálja a múltbeli kudarcok okait, ez a jövő sikeréhez vezet! Bár soha nem akar túl sokáig elmulasztani a kudarcban, meg kell találnia annak okait, különösen, ha ismétlődő hibákat ismer fel. Bármi legyen is az, ami visszatartja, továbbra is ezt fogja tenni, amíg nem ismerik fel és nem javítják ki.

A testmozgás csodálatos módja a személyes fejlődésnek. Ettől nemcsak jól fog kinézni, hanem időt ad arra, hogy összpontosítson önmaga fejlesztésére, és magabiztosabbnak érezheti magát, valamint képes lesz türelemmel dolgozni. Nem fogja észrevenni a változásokat egyik napról a másikra, ehhez hosszú távon ragaszkodnia kell.

Mielőtt még megpróbálná javítani önmagát, elengedhetetlen, hogy emlékezzen arra, hogy senki sem tökéletes. Az egyik ok, amiért az emberek rosszul érzik magukat, az az érzésük, hogy bármit is tesznek, nem tudják elérni a tökéletességet. Ehelyett összpontosítson a reális tulajdonságok javítására.

Lassan fejlessze önmagát, családját és karrierjét. Ne siettesse a dolgokat. Ha szán időt az építésére, szilárd kapcsolatokat hoz létre, amelyek tartósak. Ha valamit túl gyorsan ér el, előfordulhat, hogy a sikere nem tart tartósan, vagy kiderül, hogy hiányzik néhány olyan dolog, amit útközben meg kellett volna szereznie.

Mindig ragaszkodnia kell a terveihez. Amikor tervet készít, további tervet kell készítenie, amely megköveteli az eredeti terv betartását. Sok lehetséges akadály akadályozhatja a tervhez való ragaszkodást, de egy terv, amelyhez ragaszkodhat hosszú távon, méltó terv.

Tapasztalja meg az életet, de ne lépje túl a testét a határain, és ne tegye ki magát súlyos sérülés veszélyének. Sok olyan dolog van az életben, amit sokunk szívesen megtett volna egy vagy másik ponton, és meg akar tenni a halála előtt. Ne vállaljon túl nagy kockázatot, mert nem fog úgy gyógyulni, mint korábban.

Ha látja, hogy a megbecsülés visszatartja a célok elérésétől, nézze meg, mit tehet ennek érdekében. Van valami konkrét, ami alacsonyan tartja az önbecsülést? Ha igen, nézze meg, mit tehet a blokk leküzdése érdekében. Az önértékelési problémák kezelésének nagyszerű módja az, ha látja, hogy irányítani tudja önmagát és önértékelését.

A személyes fejlődés fontos a mentális jóléthez. Amikor új ismeretekkel kihívja magát, erősebbé válik, mint személy maga és családja számára. Tartsa szem előtt a tanultakat, például az itt olvasottakat, és alkalmazza azokat az életére. Hamarosan rájön, hogy az élete teljesebb lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://tabletakcio.blog.hu/api/trackback/id/tr7116703794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

chiptuning budapest verblender, riemchen vízszerelő menedzserszűrés és lakberendezés üzemorvos fogorvos Székesfehérvár üzemorvosi vizsgálat