Tanulja meg otthonát
2021. október 28. írta: Leo Angol tanár Budapest

Tanulja meg otthonát

Tanulja meg otthonát

Kezdő lakásfelújítással foglalkozik? Nem ön az egyetlen, akinek fogalma sincs, milyen eszközöket használjon, vagy hogyan kezdjen hozzá. Normális, hogy így érzi, de az alábbi információknak köszönhetően nem muszáj. Ezek a tippek segítenek elkezdeni otthona fejlesztését.

Az egyik leggyorsabb, legegyszerűbb és legolcsóbb módja otthona javításának a festés. Legyen szó külsőről vagy belsőről, mindkét terület újnak és átalakultnak tűnik. Válasszon semleges árnyalatokat és világosabb díszítőszíneket. A sima fehér falak hajlamosak arra, hogy otthona bérelt háznak nézzen ki, és nem a tulajdonosok lakják.

Mielőtt elkötelezné magát egy új festési szín mellett otthona külsején, töltsön egy kis időt azzal, hogy autózzon, és nézze meg azokat az otthonokat, amelyek megjelenése és színvilága tetszik. A festékforgácsokat túl nehéz elképzelni, így ha személyesen látja, az segíthet a jobb döntés meghozatalában.

Ha texturált felületet ad a falakhoz gipszkarton iszappal, új megjelenést kölcsönözhet, és elfedheti a foltokat. Könnyen textúrálható. Tegyen gipszkarton iszapot a falakra egy simítóval, majd használjon szivacsot, ecsetet vagy bármilyen más tárgyat, hogy textúrát adjon.

Rögzítse a falburkolatból részben kipattant szöget pár gipszkarton csavarral! Helyezzen be egy gipszkarton csavart néhány centivel a sértett hely fölé, és egy másikat néhány centivel lejjebb. Ez visszahúzza a gipszkarton vagy más falburkolatot a fali csapba, így a szöget a helyére ütheti anélkül, hogy elszennyezné a falat. Fesse le a látható szög- és csavarfejeket, és kész is!

Ha lakásfelújításról van szó, fontolja meg otthonának további szigetelését, hogy segítse a nyári hűtési, télen a fűtési költségeket. Ezzel pénzt takaríthat meg, valamint kényelmesebbé teheti magát és családját. A szigetelés két legjobb módja az, hogy időjárásálló csíkokat helyez az ajtókra, és gondoskodik arról, hogy a padlás bélelt legyen.

A konyha vagy a fürdőszoba padlójának cseréje különösen egyszerű, ha ragasztós hátterű vinil lapokat használ. Könnyebben kezelhető, mint a hengerelt vinil padló, és kevésbé rendetlen, mint a ragadós ragasztóanyagot igénylő hagyományos vinil csempék – ez egy gyors módja a padló frissítésének. Előfordulhat, hogy tovább tart a régi padló lerakása, mint az új csempék lerakása.

Gondosan vizsgálja meg a bérelhető berendezések előnyeit, mielőtt egy lakásfelújítási projekthez megvásárolná. Bármilyen javítási vagy felújítási munka gyorsabban és egyszerűbbé tehető, ha erre a célra épített berendezéseket bérel. Az ilyen berendezések azonban nem mindig gazdaságosak. Mielőtt pénzt költene a bérleti díjra, a rafinált háztulajdonos mérlegeli a berendezés által felkínált idő- és erőfeszítés-megtakarítást a berendezés által a lakásfelújítási projekthez kapcsolódó költségekkel szemben.

A kültéri székpárnák idővel lelapulnak. A párnák megújításának egyik jó módja, ha kitesszük a napra. Ez segít kiszárítani a nedvességet, amely lelapítja őket. Ügyeljen arra, hogy megfordítsa a párnát, de ne hagyja túl sokáig a napon, mert az anyag színe kifakulhat.

A belső festékek számos textúrájúak. A hétköznapi lakástulajdonosok számára nincs ok arra, hogy a "tojáshéjnál" vagy a "narancshéjnál" durvább textúrát válasszanak. Az elmúlt években sokkal durvább textúrákat (például "pattogatott kukoricát") használtak a falakra és a mennyezetre, hogy vizuális érdeklődést keltsenek és csillapítsák a hangot. Ezek a textúrák könnyen sérültnek és nehezen tisztíthatónak bizonyultak, így kiestek a szokásos használatból.

Nem kell bonyolultnak lennie az otthoni fejlesztéseknek. Van, amikor ez elég sok munka, de egyáltalán nem lehetetlen. Vannak kisebb projektek is, amelyeket meg lehet oldani. Mióta elolvasta ezt a cikket, az egyetlen dolog, amit tehet, az, hogy kipróbálja ezeket a tippeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://tabletakcio.blog.hu/api/trackback/id/tr3216737978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

chiptuning budapest verblender, riemchen vízszerelő menedzserszűrés és lakberendezés üzemorvos fogorvos Székesfehérvár üzemorvosi vizsgálat