Amit a mobiltelefonokról tudni kell
2022. augusztus 03. írta: Leo Angol tanár Budapest

Amit a mobiltelefonokról tudni kell

Amit a mobiltelefonokról tudni kell

 

A mobiltelefon lehet a legjobb barátja vagy a legnagyobb ellensége. Használhatja arra, hogy útközben, otthonától távol is kapcsolatban maradjon. Másrészt viszont hatalmas adatforgalmi számlákkal és fejfájással találhatja magát szembe, ha megpróbálja kiismerni a technológiát. Legyen békében a mobiltelefonjával az alábbi tippek segítségével.

Próbálja korlátozni a nap folyamán a világhálón keresztül nézett videók mennyiségét. A videók tönkreteszik a GB-keretét, mivel általában streaming, és sok adatot igényel a futtatásuk. Ha gyakran néz YouTube-videókat a nap folyamán, érdemes lehet korlátlan adatforgalmat választania.

Ha mobiltelefonja lassan működik az operációs rendszer frissítése után, lehet, hogy itt az ideje a cserének. Ez különösen igaz a régebbi telefonokra. Lehet, hogy már annyira régi, hogy az új operációs rendszer túl memóriaigényes ahhoz, hogy zökkenőmentesen működjön a telefonon. Beszéljen a szolgáltatóval, hogy megtudja, milyen lehetőségei vannak.

Ha gyenge a jel, fontolja meg, hogy egy időre kikapcsolja a mobiltelefonját. A gyenge jelek hírhedten sokat fogyasztanak a mobiltelefon akkumulátorán. Ha olyan területen tartózkodik, ahol csak egy vagy két sáv van, nagyon gyorsan lemerül az energiája. Ha azt tervezi, hogy egész nap kint lesz, akkor a telefon egy időre történő kikapcsolása a legjobb megoldás, hogy később is maradjon némi akkumulátor a játékban.

Használja a Talkstert, ha napközben és éjszaka is ingyenes nemzetközi hívásokat szeretne. Ez a szolgáltatás a megszokottnál több reklámot ad, de csökkenti a magas költségeket, amelyeket az országon kívüli hívásokért kell fizetnie. Ezzel hosszú távon sok pénzt takaríthat meg.

Ha okostelefonja van, legyen tisztában azzal, hogy néhány éven belül valószínűleg le kell majd cserélni. A számítógépekhez hasonlóan a mobiltelefonok is folyamatosan fogyasztják a memóriát, és újabb operációs rendszereket igényelnek. Előbb-utóbb az okostelefonja elavul, és nem lesz memóriája, vagyis a telefonja nem fog megfelelően működni.

Mindig vegye figyelembe a telefon árát és a díjcsomag árát is. Egyes szolgáltatók nagy kedvezményeket kínálnak az általuk értékesített telefonokra, de a végén magasabb árú tervezetekkel kapnak meg. Ez kezdetben némi megtakarítást jelent, de hosszú távon több kiadást jelent a zsebből.

Ha van okostelefonja, csábító lehet, hogy állandóan bekapcsolva hagyja, hogy soha ne maradjon le a közösségi média frissítéseiről. Ez nem jó ötlet, mert a telefont egy-két naponta újra kell indítani. Ez megakadályozza, hogy a nem használt programok tovább ürítsék a memóriát.

Kérje ki barátai és szomszédai tanácsát, mielőtt mobiltelefont vásárolna. Ezek az emberek azok, akikben megbízik, és valószínűleg sok különböző telefont használtak már a múltban. Megtudhatja tőlük, hogy melyik mobiltelefon működhet az Ön számára, és sokkal könnyebben vásárolhat, ha tudja ezeket a dolgokat.

Néhány hónapig ellenőrizze a mobiltelefon-csomagját, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a megfelelőt választotta. Ha úgy tűnik, hogy szinte mindig túllépi az adatkorlátot vagy a beszélgetési perceket, akkor valószínűleg frissítenie kell. Ha folyamatosan jóval a limitek alatt marad, akkor lehet, hogy jobban jár, ha egy kisebb csomaggal spórol.

Véletlenül bezárta a kocsikulcsot a járművébe? Van a járművében távirányítású kulcs nélküli beléptető? Ha igen, akkor még ne hívjon lakatost. Ha van mobiltelefonja, lehet, hogy azzal is be tud jutni az autójába. Ha egy másik személynél van a pótkulcskészlet az autójához, ha kapcsolatba tud lépni vele, akkor kinyithatja az ajtót. Tartsa a mobilkészülékét kevesebb mint egy méterre az autója zárt ajtajától. Kérje meg a pótkulccsal rendelkező személyt, hogy nyomja meg a telefonja közelében lévő feloldó gombot. Akár hiszi, akár nem, az autó ajtaja ki fog nyílni!

Ha lehetséges, használjon kihangosító készüléket, amikor vezet és mobiltelefonon beszél. Ez biztosítja, hogy a lehető legnagyobb biztonságban legyen, amikor az utcán halad. Egyes autókban ez ma már beépített funkció, vagy vásárolhat olyan készüléket, amely lehetővé teszi, hogy a telefonba való kapaszkodás nélkül beszéljen.

Ha videókat próbál nézni a mobiltelefonján, sokkal egyszerűbb lehet, ha helyette WiFi-kapcsolatot használ. Az adatforgalmon keresztül történő videónézés gyorsan elszívja az adatforgalmat. Ha korlátlan adatforgalmi csomaggal rendelkezik, ez nem számít.

Ne használja a telefonját vezetés közben. Sok államban ez már illegális. Ami még fontosabb, hogy nem biztonságos. Ha sok időt tölt a járművében, állítson be egy kihangosító rendszert, hogy anélkül fogadhasson vagy küldhessen hívásokat, hogy le kellene vennie a szemét az útról.

Ha nincs digitális fényképezőgépe, de szeretne könnyen képeket készíteni és letölteni, keressen a legújabb kameratechnológiával rendelkező mobiltelefont. Sok ilyen telefon még rövidfilmek forgatására is képes. A legújabb mobiltelefonok kamerái nagyon jó minőségű fényképek készítésére alkalmasak.

Bár a mobiltelefonok hordozhatóak, és magával utazhatnak, vezetés közben ne használjon egyet sem. Még akkor sem szabad ezt tenni, ha kihangosító modellt használ, mert ez elveszi a figyelmét, amelyet a vezetésre kellene összpontosítania. A kutatások azt mutatják, hogy még ez is veszélyes lehet.

Ahogy azt valószínűleg már személyes tapasztalatból is tudja, a mobiltelefon lehet áldás vagy csapás. A kényelem páratlan, de a költségek anyagi és stresszesek is lehetnek. Az itt összegyűjtött tippek és bölcsességek segítségével gondoskodjon arról, hogy mobiltelefonja Önért dolgozzon, és ne fordítva.

tálaló, héra falfesték színek, dagasztógép, jegygyűrű, jegygyűrű, arany gyűrűk, gyémánt, gyémánt, gyűrű, arany gyűrű

 

1. tálaló

2. héra falfesték színek

3. dagasztógép

4. jegygyűrű

5. jegygyűrű

6. arany gyűrűk

7. gyémánt

8. gyémánt

9. gyűrű

 

tálaló, héra falfesték színek, dagasztógép, jegygyűrű, jegygyűrű, arany gyűrűk, gyémánt, gyémánt, gyűrű

A bejegyzés trackback címe:

https://tabletakcio.blog.hu/api/trackback/id/tr2017899045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

chiptuning budapest verblender, riemchen vízszerelő menedzserszűrés és lakberendezés üzemorvos fogorvos Székesfehérvár üzemorvosi vizsgálat