Aludjon nyugodtan ezekkel a hasznos alvási apnoe tippekkel
2022. augusztus 25. írta: Leo Angol tanár Budapest

Aludjon nyugodtan ezekkel a hasznos alvási apnoe tippekkel

Aludjon nyugodtan ezekkel a hasznos alvási apnoe tippekkel

 

A hír hallatán, hogy alvási apnoéval küzd, bárki megijedhet. Létfontosságú, hogy tudja, az alvási apnoe gyakori probléma lehet, bár nagyon súlyos, hatékonyan kezelhető.

Próbálja meg elhagyni a cigarettát és az alkoholfogyasztást, ha alvási apnoéja van. Mind a dohányzás, mind az ivás elősegíti a pihenést ezek a szokások negatív hatással vannak a légutakra, ami alvási apnoét és túlzott horkolást okoz. Ezeknek a függőségeknek a leszokása lehet a jövő.

 

Az alvási apnoe nem egy súlyos állapot. Ha azt gyanítja, hogy alvási apnoéja van, fontos, hogy időpontot kérjen orvosától, hogy megbeszéljék a problémát.

Alvás közben aludjon az oldalán. A háton alvás elzárhatja a légutakat és apnoét okozhat. Próbáljon meg az egyik oldalán elaludni, hátha ettől javulnak a tünetei.

Sokan, akiknek alvási apnoéjuk van, háton fekve alszanak. A háton fekve alvás a torokizmokat okozhatja. Az oldalt alvás jelentősen megkönnyíti a légzést. Ha alvás közben hajlamos a hátára fordulni, próbálja meg párnákkal az egyik oldalára támasztani magát.
Az altatók megzavarhatják a torok pihenését, ami megakadályozza a légutak megfelelő működését. Ezek a tabletták nagyon veszélyessé válhatnak, ha súlyos alvási apnoéval küzd; még akkor is, ha kísértésbe eshet, hogy használja őket, hogy elaludjon, még akkor is, ha csak hamarabb szeretne ágyba kerülni.

 

Ha alvási apnoéja van, és CPAP készüléket használ, győződjön meg róla, hogy mindig magánál van az orvosi igazolványa.

Az alvási apnoéban szenvedőknek kezelniük kell az allergiájukat vagy más, arcüreggel kapcsolatos problémáikat. A tünetei miatt már nehezen veszi a levegőt éjszaka. Nem akarja, hogy bármi mást is kerülnie kelljen, ami alvás közben akadályozza a légzésben.

Ha úgy találja, hogy semmi sem segít az alvási apnoe állapotán, beszéljen orvosával a további technikákról, amelyek alkalmasak lehetnek. Vannak, akiknek nincs szerencséjük a tipikus alvási apnoe kezelésekkel, és általában a műtéteket, például a mandulaműtétet, az adenoidok eltávolítását vagy a légutak tágítását választják végső megoldásként.

Éjszakánként csak egy normál méretű párnát használjon éjszakánként alváshoz. Ezáltal olyan helyzetben fekszik, amely hátrányosan befolyásolhatja a légzését. Ez azt jelenti, hogy egyetlen párna a legmegfelelőbb az alvással kapcsolatos aggodalmak enyhítésére.

Sokan megdöbbenve és meghökkenve érzik magukat, amikor megtudják, hogy alvási apnoéjuk van. Szerencsére ez az állapot kezelhető. Kezdje el használni az ebben a cikkben található kezelési tippeket, hogy azonnal segítsen magán. Még ha alvási apnoéja is van, megkaphatja a kezelést, és boldog és egészséges életet élhet.

laminált padló, betonfesték, antracit, falfesték, poliészter, festék, sziloplaszt, hőálló festék, 2k

 

1. laminált padló

2. betonfesték

3. antracit

4. falfesték

5. poliészter

6. festék

7. sziloplaszt

8. hőálló festék

9. 2k

 

laminált padló, betonfesték, antracit, falfesték, poliészter, festék, sziloplaszt, hőálló festék, 2k, 

A bejegyzés trackback címe:

https://tabletakcio.blog.hu/api/trackback/id/tr5017915895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

chiptuning budapest verblender, riemchen vízszerelő menedzserszűrés és lakberendezés üzemorvos fogorvos Székesfehérvár üzemorvosi vizsgálat