Tablet – Mutatjuk a legjobbakat
2022. július 12. írta: Leo Angol tanár Budapest

Tablet – Mutatjuk a legjobbakat

Tablet – Mutatjuk a legjobbakat

 

Mielőtt belecsapnánk a legjobb táblagépek ismertetésébe, illetve a kapcsolódó tudnivalók átadásába, fontosnak tartjuk kiemelni, hogy szerettünk volna egy igazán átfogó anyagot készíteni, aminek elolvasása mindenkinek segítséget nyújt az igényeihez legjobban igazodó táblagép kiválasztásában.

Külön kiemeltük a legjobb választásnak bizonyuló tableteket, hogy szerintünk melyek tekinthetők jelenleg jó döntésnek, de bemutatunk pénztárcabarát megoldásokat, sőt a csúcskategóriára is külön figyelmet szentelünk.

Android vagy iOS?
Míg az okostelefonos szegmensben jellemzően nagyobb a szórás az Android és az iOS alapú termékek között, addig a táblagépek kapcsán lényeges kiemelni, hogy sokkal egyszerűbb az összkép.

Emiatt az alábbiakban zömmel csak Android operációs rendszerre épülő tableteket állítottunk a középpontba az olcsóbb szegmensekben, hiszen az Apple eszközei már a kezdetek óta a csúcskategóriát célozzák, így belépő áron legfeljebb használtan lehet hozzájutni egy iPad-hez az ember, de esetünkben ez természetesen nem jelentett opciót.

Egy egészen külön kategória továbbá ebben a témakörben a Windows 10 operációs rendszer, mely egyre gyakrabban jelenik meg tabletes környezetben, azonban egyelőre nem sikerült nagyobb szeletet kihasítania magának a tortából.

A bemutatott eszközök között természetesen ilyen típust is találunk az alábbiakban, hiszen aki sokat használja a Microsoft termékeit, annak érdemes lehet egy ilyen háttérrel rendelkező gépet választani az átjárhatóság miatt.

Hibrid táblagépek
Jelenleg kis szegletét fedi le a piacnak, mégis érdemes kiemelni a sorból, hogy a hagyományos tabletek mellett ma már léteznek úgynevezett hibrid megoldások. Lényegük, hogy gyárilag rendelkeznek egy csatlakoztatható billentyűzettel, tehát alapállapotban úgy néznek ki, mint egy miniatűr laptop, a klaviatúra és a kijelző azonban elválaszthatók egymástól.

Az ilyen tabletek tehát billentyűzetről és érintőképernyőről egyaránt üzemeltethetők. Kifejezetten jó választásnak bizonyulnak olyan esetekben, ha sokat kellene gépelnünk utazás közben, vagy szükség lenne egy tapipadra, egy egérre a munkához – hiszen a hibrid rendszerek legalább egy USB portot is mindig tartalmaznak.

Többségük Windows 10 operációs rendszert használ, és részben emiatt ritkán nevezik őket táblagépnek – legfeljebb másodlagos jelzőként –, de a hibridek általában sokkal jobb és esztétikusabb megoldások, mintha közönséges Bluetooth billentyűzettel egészítenénk ki egy tabletet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tabletakcio.blog.hu/api/trackback/id/tr3217881193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

chiptuning budapest verblender, riemchen vízszerelő menedzserszűrés és lakberendezés üzemorvos fogorvos Székesfehérvár üzemorvosi vizsgálat